JARNÍ AKCE 1 + 1 ZDARMA

Od Lucia Štedlová

5 tipů pro péči o pleť v zimě

Zima může být krásným ročním obdobím, ale pro naši pleť představuje výzvu. Chladný vzduch, nízká vlhkost a teploty mohou způsobit vysušení pokožky a ztrátu živin. Aby byla tvá pleť zdravá a hydratovaná i v těch nejchladnějších měsících, je klíčové dodržovat správné postupy péče o pleť. Zde jsou naše tipy:

Intenzivní hydratace

Během zimních měsíců je důležité zvýšit hydrataci pleti. Vyber si bohatý hydratační krém s obsahem olejů a hydratačních látek. Používej jej denně ráno a večer po umytí obličeje. Tato ochranná vrstva pomůže udržet vlhkost a ochrání tvou pleť před chladem a větrem.

Používej šetrné přípravky na čištění pleti

V zimě se vyhýbej agresivním produktům, které mohou tvou pleť ještě více vysušit. Místo toho zvol jemné cleansery bez alkoholu s hydratačními látkami. Pravidelné čištění pomáhá odstranit nečistoty a připravit pleť na aplikaci hydratačních přípravků.

skincare kit

Nezapomeň používat SPF

I když jsou dny kratší, nezapomínej se chránit před slunečními paprsky. Tvůj denní krém by měl obsahovat ochranný faktor SPF30. Sluneční paprsky mohou poškodit tvou pokožku i v zimě, proto je důležité se před nimi dostatečně chránit.

Dopřej své pleti extra výživu

Sérum je skvělý způsob, jak pleť dodatečně hydratovat a dodat jí živiny. Vyber si sérum s vitaminem C nebo kyselinou hyaluronovou. Tyto složky pomáhají bojovat proti chladu a udržují tak pleť hydratovanou.

Pitný režim

Pitný režim je v zimě někdy opomíjen, ale pití dostatečného množství vody je pro hydratovanou pleť klíčové. Vyhýbej se horkým sprchám, které mohou odstranit přirozené oleje z pokožky. Dopřej si bylinné čaje, které pomáhají udržovat tělo hydratované.

Péče o pokožku v zimě není jen o hydrataci, ale také o její ochraně před škodlivými vlivy počasí. Díky těmto pěti tipům si můžeš udržet pokožku zdravou, hydratovanou a krásnou po celou zimní sezónu.