JARNÍ AKCE 1 + 1 ZDARMA

Od Lucia Štedlová

Dvoufázové čištění pleti - klíč ke krásné pleti

Krásko, investuješ spoustu peněz do kosmetiky, ale nemůžeš se zbavit těch několika vyrážek, které se stále znovu a znovu objevují? Problémem může být nesprávné čištění pleti. Pokud si pleť důkladně nevyčistíš, póry zůstanou ucpané, nedokážou z kosmetického produktu vytěžit maximum a vytvoří se ti pupínky. Řešení je však jednoduché - dvoufázové čištění. Nelekej se dvouslovného názvu, je to hračka a my ti ukážeme, jak na to.  

Proč je dvoufázové čištění důležité? 

Prozradíme ti, proč tomu tak je. Tvá pleť je totiž jediným místem na tvém těle, které je neustále vystaveno znečištění a bakteriím. Ať už je to prach na ulicích, bakterie na mobilním telefonu nebo slunce, tvá pokožka je neustále vystavena stresu. To vše má vliv na její zdraví a vzhled. A pokud je tvým cílem krásná pleť, nemůžeš vynechat čištění. Pouze čistá pleť může správně regenerovat a vstřebávat všechny účinné látky z kosmetických produktů. 

odlicovani

Co je dvoufázové čištění? 

Jak už název napovídá, jedná se o čištění, které zahrnuje dvě fáze neboli dva kroky. V prvním kroku odstraníme z obličeje make-up. Krásko, zapomeň na usínání bez odlíčení, té době už je konec. Pro odlíčení si zvol libovolný produkt, který sama preferuješ. Výběr, zda to bude micelární voda nebo odličovací mléko, necháme na tobě. My si oblíbili odličovací olej nebo balzám, nepotřebuješ k němu žádné vatové tampony a voděodolná řasenka je pryč za dvě vteřiny, top. 

Po odstranění veškerého make-upu přichází fáze číslo dvě. Pleť je také třeba očistit od potu a kožního mazu, k čemuž nejlépe poslouží čisticí gely. Na trhu je spousta kvalitních výrobků, takže se neboj vyzkoušet různé značky a druhy, dokud nenajdeš svůj oblíbený. Takto vyčištěná pleť je připravena absorbovat všechny účinné látky obsažené například v naší masce Venev. 

venev set

TIP: Není potřeba provádět dvoufázové čištění pleti ráno i večer. Pro ranní čištění zvol jemný hydratační cleanser a do večerní skin care rutiny zařaď dvoufázové čištění.

Hotovo, právě jsi se seznámila s kouzlem dvoufázového čištění pleti. Někdy mohou i ty nejzákladnější kroky v péči o pleť způsobit obrovský rozdíl. Vyzkoušej double cleansing a posuň svou rutinu na vyšší level.