JARNÍ AKCE 1 + 1 ZDARMA

Od Lucia Štedlová

Jak vybrat správný krém na obličej pro můj typ pleti?

Péče o pleť je důležitou součástí tvého každodenního rituálu krásy. Pro dosažení optimálních výsledků je však nezbytné vybrat pleťový krém, který je přizpůsoben specifickým potřebám naší pleti. V tomto podrobném průvodci se podíváme na to, jak vybrat správný pleťový krém pro suchou, mastnou, smíšenou a citlivou pleť.

Suchá pleť

Pokud je tvá pleť suchá a napjatá, hledej krém s intenzivní hydratací. Zaměř se na složky, jako je kyselina hyaluronová a glycerin, které pomáhají udržet vlhkost v pleti. Výbornou volbou pro bohatou hydrataci jsou také krémy s olejovými složkami, jako je mandlový nebo avokádový olej.

Mastná pleť

Pro mastnou pleť se sklonem k akné hledej krémy s lehkou a nekomedogenní texturou. Zaměř se na produkty obsahující kyselinu salicylovou nebo niacinamid, které pomáhají regulovat tvorbu kožního mazu. Složky, jako je kaolin nebo oxid zinečnatý, mohou pomoci absorbovat přebytečnou mastnotu.

venev denni krem

Kombinovaná pleť

Pokud máš smíšenou pleť s různými oblastmi, které vyžadují odlišnou péči, vyzkoušej produkty na bázi gelu nebo vody, které pleť hydratují, aniž by ji zatěžovaly. Lehké přípravky s antioxidanty, jako je vitamin E, pomohou udržet pleť zářivou a hydratovanou.

Citlivá pleť

Pro citlivou pleť je nezbytné vybrat krém bez dráždivých látek, jako jsou parfémy nebo barviva. Hledej výrobky s označením "pro citlivou pleť" a krátkým seznamem složek. Krémy obsahující aloe vera nebo ovesný extrakt mohou pomoci zklidnit podrážděnou pokožku.

Při výběru krému je klíčové znát potřeby své pokožky. Podrobný pohled na složení a vhodnost výrobku pro konkrétní typ pleti může výrazně zlepšit účinnost péče. Rozhodně se neboj experimentovat s různými produkty a pamatuj na to, že sezónní změny mohou vyžadovat i úpravy v péči o pleť. Pravidelnou a správnou péčí dosáhneš zdravé a krásné pleti.