JARNÍ AKCE 1 + 1 ZDARMA

Od Lucia Štedlová

Látkové masky - tohle je to, co bys o nich měla vědět

Velkými oblíbenci v self-care jsou látkové masky. Pokud jde o pohodlí, odvádějí svou práci na 100 %, musíme sami uznat, že je velmi příjemné dát si po dlouhém dni nohy nahoru a na obličej si dát látkovou masku. Pokud však patříš mezi lidi s citlivou pokožkou nebo jsi příznivcem kvalitních ingrediencí v kosmetických produktech, tohle je několik věcí, které bys měla vědět o látkových maskách. 

Látkové masky a jejich výhody

Nespornou výhodou jednorázových masek je skutečnost, že poskytují okamžitou hydrataci pokožky, přinášejí pocit uvolnění a mají osvěžující účinek. Jsou to také velmi praktické produkty, protože jsou přenosné a snadno se dají hodit do tašky nebo sbalit do kufru. 

sheet mask

Nevýhody

Na druhou stranu jejich nevýhodou je, že vytvářejí velké množství odpadu a tím zatěžují životní prostředí. Je to proto, že většina látkových masek je plastová a vhodná pouze pro jedno použití. Jejich složení se zároveň velmi liší, a zatímco některé masky mohou obsahovat kvalitní účinné látky, jiné mohou obsahovat škodlivé chemikálie, o kterých by sis měla nejprve přečíst, než si je naneseš na pleť. Mohou být problematické zejména pro citlivou pokožku, která špatně reaguje na umělé chemikálie. Pokud se tedy chystáte sáhnout po látkové masce, vyhni se nejlevnějším alternativám a vždy sleduj složení. 

Maska pro více použití

Samozřejmě nemůžeme házet všechny látkové masky do jednoho pytle. S tímto produktem si také občas dopřejeme self-care dat a není na tom nic špatného. Máme však alternativu, která obsahuje velmi kvalitné ingredience, dodává pleti okamžitou, hloubkovou výživu a její aplikace a odstranění má naprostý wow efekt, magnetickou masku Venev

venev set

Díky svému jedinečnému složení maska proniká hluboko do pórů, zbavuje pleť nečistot, zklidňuje ji a zanechává ji osvěženou a hydratovanou. V jejím složení najdeš vysoce kvalitní ingredience, jako je vitamin C, kyselina hyaluronová, včelí vosk, kolagen, bahno z černého moře a jojobový olej. V porovnání s látkovými maskami ti vydrží mnohem déle, protože obsah balení je dostatečně velký pro několik aplikací.

Věříme, že každému vyhovuje něco jiného, a proto si zvol masku, která ti nejlépe vyhovuje, nebo si jich můžeš koupit hned několik najednou. A pokud jsi již hrdou majitelkou Venev setu, budeme ti vděční, když nám na stránkách zanecháš recenzi. Pro další tipy nás sleduj na sociálních sítích