JARNÍ AKCE 1 + 1 ZDARMA

Od Lucia Štedlová

Neviditelný nepřítel pleti - modré světlo

Dnes si popovídáme o něčem, co se může jevit jako neviditelný nepřítel naší pleti - o modrém světle. Neměj obavy, nechceme tě strašit, jen tě chceme upozornit, že nadměrné používání telefonu nebo sledování televize může mít nepříznivý vliv i na tvou pleť.

Modré světlo, také známé jako HEV (High-Energy Visible) světlo, má krátkou vlnovou délku a vysokou energii. To znamená, že je schopné proniknout hluboko do naší pokožky. Na první pohled se to nemusí zdát jako velký problém, ale následky dlouhodobého vystavení modrému světlu mohou být pro naši pokožku značně problematické.

Pokud patříš mezi nás holky, které tráví hodně času na telefonu nebo u počítače, je pravděpodobné, že sis všimla, že tvá pleť už není taková, jako dřív. Modré světlo může způsobit nadměrnou tvorbu pigmentu v pokožce, což vede k nerovnoměrnému tónu pleti a pigmentovým skvrnám. Kromě toho může zvýšit citlivost pokožky, způsobovat záněty a přispívat ke stárnutí pokožky. A to nejsou zrovna věci, které chceš na své pleti vidět.

Proč je tak důležité chránit pokožku před modrým světlem? Je to proto, že tvá pleť je tvůj štít, tvá první obranná linie proti vnějším škůdcům. Pokud jí neposkytneš správnou ochranu, může být náchylnější například k výše zmíněným kožním problémům. 

Ale nezoufej, máme pro tebe dobrou zprávu. Existuje řešení! Existují výrobky a krémy, které byly navrženy s ohledem na ochranu pokožky před modrým světlem. Tyto krémy obsahují speciální složky, které mohou pomoci neutralizovat škodlivé účinky modrého světla a chránit tvou pokožku. Patří mezi ně například náš zcela nový BLUE LIGHT PROTECTIVE FACE CREAM - hydratační denní krém s ochranou proti modrému světlu a SPF 50.

Co tedy můžeš udělat pro to, aby tvá pleť byla zdravá a krásná? Nejprve si všímej, kolik jsi modrému světlu vystavená. Snaž se omezit čas strávený u obrazovky a dodržuj pravidla péče o pleť. Vybírej si výrobky, které jsou určeny k ochraně před modrým světlem, a pamatuj, že klíčem ke zdravé pleti je prevence.