JARNÍ AKCE 25% SLEVA S KÓDEM SALE

Od Lucia Štedlová

Proč je ochrana před slunečním zářením důležitá po celý rok?

Ochranu před slunečním zářením si obvykle spojujeme s létem a horkými letními dny na pláži, ale pravdou je, že ochrana pokožky je důležitá po celý rok. Pojďme se společně podívat, proč je ochrana před sluncem důležitá a jak mohou UVB a UVA paprsky ovlivnit tvoji pokožku.

Prvním typem slunečního záření, před kterým je třeba se chránit, je UVB. Tyto paprsky jsou zodpovědné za spálení kůže a mohou vést k opuchnutí, zarudnutí a dokonce k tvorbě puchýřů na kůži. Často se s nimi setkáváme v letních měsících, ale stejně nebezpečné mohou být i na podzim a v zimě.

Druhým typem slunečního záření je UVA záření. Tyto paprsky pronikají hluboko do kůže a mohou způsobit dlouhodobé poškození. Způsobují zvýšenou pigmentaci, stárnutí kůže a vznik vrásek. Paprsky UVA jsou přítomny po celý rok, a to i během zataženého počasí, proto je důležité si uvědomovat jejich vliv na pokožku a důkladně ji chránit. Ptáš se, jak na to? Máme pro tebe 2 jednoduché tipy.

Používej krém s ochranným faktorem SPF po celý rok

Ochranný faktor SPF by měl být součástí tvé skincare rutiny. Vyber si krém s dostatečně vysokým SPF faktorem, který chrání před UVA a UVB zářením.

Vytvoř si účinnou skincare rutinu

Stejně důležitá je i péče o pleť. Pleť důkladně čisti a hydratuj, a to i během podzimu a zimy, kdy slunce není tak intenzivní. Dopřej své pleti to, co právě potřebuje, a snaž se ji udržet v dobré kondici.

Pamatuj, že péče o pleť není sezónní záležitostí. Ochrana před slunečním zářením by měla být důležitou součástí tvé každodenní rutiny bez ohledu na roční období.